BALMUMU BALMUMUNUN FAYDALARI

BALMUMU

Balmumu arının karnının alt bezlerinden salgılanır; Arılar petek oluşturmak için balmumu yaparlar.
Balmumu bir emülsiyon yapıcı olarak temel olarak kullanılır.
Balmumu arıların yaptığı peteklerden elde edilen doğal bir maddedir.  Koyulaştırıcı özelliği vardır. Balmumu, iltihaplanmayı azaltır yumuşatır ayrıca antioksidan özellikleri vardır.
Balmumu sabun, losyon, krem, balsam, kremler de kullanılır. Kozmetik olarak genellikle beyaz renklilerini kullanabilirsiniz. Karışımlarınıza sertlik ekler ve maddeleri emülsifiye etmek üzere, boraks ile kullanılır.
Balmumu direk olarak balmumu olarak kullanıldığın da batık için kullanılır. 120 derecede erir. Macun kıvamına getirilir. Kadınlar tarafından sıkça kullanılır.
Petekten alınan balmumu emülsiyonunun faydaları: Cildin yüzeyinde koruyucu bir ağ oluşturur. Ayrıca, bir anti-oksidan olduğu ve bu nedenle, bazı serbest radikalleri sayesin de  temizleme yeteneği çok yüksektir.
Balmumunu kendiniz de eviniz de yağlarla karıştırarak vücudunuz saçınız için bir losyon krem yapmak için kullanabilirsiniz. Yapımı çok kolaydır. Balmumunu kullanmadan önce eritmeniz gereklidir. Benmari usulü eritilmedir. Tamamen sıvı hale gelen balmumunuzu direk olarak sıcak yağ karışımınızın içine eklemelisiniz. Hiç ara vermeden soğuyana kadar karıştırmalısınız. Soğuyan karışımı dilediğiniz kaba dilediğiniz kokuyu ekleyerek kullanabilirsiniz.

Vücut yağları için yoğun içerikli bakım maskeleri için kullanacağınız balmumu açık sarı renkli olmalıdır. Hoş kokulu olmalıdır. Doğal ve bayat olmayan balmumu hoş kokulu olur. Balmumunun doğal olup olmadığını anlamak için balmumunu ateşte yakmalısınız. Eğer balmumu yağ gibi eriyip hoş koku veriyorsa o balmumu doğaldır.