Brokoli Tohumu Yağı

Brokoli tohumu yağı nasıl kullanılır? Faydaları neler?

Brokoli günlük hayatta bir  kalsiyum vitamin kaynağıdır. Çoğumuz sevmesek de yememiz için sürekl i ısrar edilen şifa kaynağı bir sebzedir. Bu şifa kaynağı en çok da çocukların yemesi için ısrar edilir.  Sebzesinden yağ elde edilemezken tohumlarında çeşitli yöntemlerle elde edilebilir. Brokoli tohumu yağını kullanırken dikkat edilecek nokta brokoliyi de diyetimiz içinde bulundurmamız ve hem içten hem dıştan amaca ulaşılmak istenen bölgeyi desteklememizdir. Böylelikle daha kısa sürede sonuç alındığı gibi vücut için eşşiz maddelerle dinç ve sağlıklı hissedersiniz.

Brokoolli tohumu yağından kendinizde evde az miktarda kavurup ezerek yağını çıkartabilirsiniz ama her sıcak işlemde olduğu gibi  ısı nedeniyle bazı yararlı maddelerin kaybı söz konusu olur.Ayrıca fazla yakma olasılığı da yüksektir.Soğuk preslenmiş yağı kullanmak en iyisidir.İçindeki katkı maddeleri kaybolmaz ama bu yöntem evde yapılabilmesine karşın zordur.

Brokoli tohumu yağı özellikle saç bakımında tercih edilir, sebebi silikon dolu ürünlere göre doğal bir şekilde saçları parlatması ve saç köklerini beslemesidir. Aşırı yağlı bir kıvamı olmayan bu yağ eşsiz kombinasyonuyla istikrarlı sağlık kazandırmaktadır.

Brokoli yağı kozmetik şirketlerini sadece saç değil aynı zamanda cilt bakımında da cezbeder. Mükemmel bir yumuşatıcıdır. Saç bakım ürünleri, klimalar, dudak kremleri, kremler ,losyonlar içerisinde kullanılabilir.

Brokoli yağı mükemmel yumuşatıcı ve saç bakım ürünleri ve klimalar, dudak kremleri, kremler ve losyonlar içerisinde kullanılabilir.

Mutlaka kullanmadan önce doktorunuza başvurunuz.