Camelina Tohumu Yağı

Camelinasativa

Camelina, Camelina sativa da yabani keten olarak da bilinir.Beslenme içinOmega 3 yağ asitleri yönüyle değerli bir kaynaktır.  Avrupa’da  arkeolojik kanıtlarda da bulundu, antik bir tahıldır.  Antik Yunanlılar ve Romalılar tarafından yetiştirilmişve  dahaçok Avrupa ve  Kuzey Asya’da ekili olmuştur.

Camelina tohumu yağı% 59-% 55 Keten yağı ile karşılaştırıldığında, yaklaşık% 30-% 35 omega 3 içeriği bulunur, ama Keten yağı önemli ölçüde daha yüksek E vitamini içeriğine sahiptir. Camelina yağının raf ömrü  daha uzundur.

Bu brokoli, hardal, turp ve lahana içeren çok büyük brassica bitki ailesinin bir üyesidir. Birden fazla şubesi olan  bu bitki 3 metre yüksekliğe kavuşabilir ,tohum baklaya benzer. Daha kurak ortamlara alışkındır ve kanola zararlılara karşı iyi bir dirence sahiptir.

Hafif  lezzetiyle, yağ kızartma yağı değil salata sosları, margarinler ve pişirme için kullanılabilir. Aynı zamanda, kozmetik , sabunlar ve deterjanlar gibi kişisel bakım ürünlerinde geniş bir uygulama alanına sahiptir. Cilt bakım ürünleriyle de cildi nemlendirmeye yardımcı olur.

Cemlina yağı ülkemizde pek de yayğın değildir daha çok amerikada yetiştirilir ve özel yağ türlerinden biridir. Bu yağı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza başvurunuz. Kullanım sırasında herhangi bir etki ile karşılaştığınızda kullanımı kesiniz. Özellikle hamilelerde ve çocuklarda kullanırken dikkat ediniz.