CEVİZ YAĞI KULLANIMI

Kişiler hem sağlıklarını korumak hem de cilt bakımlarını daha iyi yapabilmek için doğal yağlar ve doğal bitkiler kullanmaktadır. Bu doğal yağların çoğu, besin ya da bitkilerin özlerinden elde edilmektedir. Ceviz yağı da bu doğal yağlardan biri olup, pek çok faydası bulunmaktadır. Pek çok uzman sağlıklı beslenmenin içerisinceviz-yagi-kullanimide ceviz tüketimini önerse de, omega-3 bakımından ceviz yağı da oldukça yararlı olmaktadır. Ceviz yağı kullanımı pek çok alanda kendini göstermektedir. Hem sağlık, hem cilt bakımı hem de saç bakımı alanında adından söz ettirmektedir.

Ceviz yağı diğer doğal yağlara oran ile daha pahalı olup, ömrü 6 ile 10 ay arasında değişmektedir. Ayrıca ısıtıldığında tadı acılaşmaktadır. Bu durumlara rağmen, ceviz yağı yemeklerde kullanılmakta ve özellikle salatalarda sos olarak
kullanıldığından çok lezzetli bir tat bırakmaktadır. Omega-3 yağ asitlerinin yanı sıra ceviz yağının içerisinde B1, B2, B3 ve E vitaminleri ve fosfor, magnezyum, demir, çinko ve kalsiyum gibi mineraller fazlası ile bulunmaktadır. Ceviz yağı kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken bir nokta da, kişilerin bu yağa alerjik bir durumu olup olmamasıdır. İlk olarak bir uzman ile görüşerek ya da az miktarda deneyerek, vücudun nasıl bir tepki vereceğine bakılmalı ve sonrasında tüketilmesi gerekmektedir.

Ceviz Yağının Sağlığı Faydaları

Soğuk ve preslenmiş bir şekilde saklanan cevizlerden elde edilen yağlar daha sağlıklı olmaktadır. Ayrıca rafine edilmemiş ceviz yağları da tercih edilmektedir.

Omega 3 text, brown linseed

  1. Omega-3’ün yanı sıra içerisinde yer alan omega-9 ile de damarların esnekliğini koruyarak, kan dolaşımının daha sağlıklı yapılmasına yardımcı olmaktadır. Kan dolaşımını koruması özelliği ile özellikle kalp, damar ve hipertansiyon hastaları için oldukça etkili bir sağlıklı yağ çeşidi olmaktadır.
  2. Ceviz yağı kullanımı arasında kalp hastalığı riski yüksek olan kişiler için önerilmesi yer almaktadır. İçerisinde ALA olarak da bilinen alfa-linolenik asit bulunmaktadır. Bu sayede, kişilerin kalp ve damar hastalıklarına yakalanma şansları da ceviz yağı tüketimi ile azalmaktadır. ALA, aynı zamanda vücutta biriken toksinlerinceviz-yagi-ile-sac-bakimi dışarı atılmasına da yardımcı olarak akciğeri korumaktadır. Anti oksidan özelliği ile hastalıklara neden olan radikaller ile savaşarak, yaş ilerledikçe ortaya çıkan beyin fonksiyonlarında meydana gelen sorunların oluşma riskini azaltmaktadır.
  3. Sağlığa olan faydalarının yanı sıra daha önce de söylediğimiz gibi ceviz yağı kullanımı cilt bakımında da yer almaktadır. Bünyesinde barındırdığı vitamin ve mineraller ile ciltte oluşabilecek sarkmaları ve kırışıklıkları geciktirmektedir. Salata ya da yemeklerde kullanarak tüketileceği gibi, isteğe bağlı olarak haftada 2 ya da 3 kez ciltte yer alan kırışıkların üzerine sürerek de uygulamak mümkün olmaktadır. Ceviz yağını sürdükten sonra 2 saat süre ile beklemeli ve sonrasında sadece su ile durulayarak ciltten arındırılmalıdır.
  4. Demir, fosfor, magnezyum gibi minerallerin yanı sıra çinko, kalsiyum ve selenyum gibi mineralleri e içeren
    ceviz yağı kişilerin vücuttaki hormon seviyelerini de dengede tutmaktadır.
  5. Düzenli bir şekilde ceviz yağı ya da ceviz tüketimi, beynin gelişimini tamamlamakta, daha iyi düşünülmesini sağlamakta, öğrenme ve hafıza gibi fonksiyonlarını daha iyi yapmasına yardımcı olmaktadır. Bunların yanı sıra ilerleyen yaşlarda meydana gelen Alzheimer hastalığının oluşmasını da engellemekte ya da geciktirmektedir.
  6. Cilt bölgesinde meydana gelen mantar sorununun oluşumunu da durdurmaktadır. Mantarın olduğu bölgeye her gün, gün içerisinde 2 ya da 3 kez ceviz yağı sürülmesi sonucunda mantar zaman ile yok olmaktadır.