CİLDİ SIKILAŞTIRAN YAĞLAR NELERDİR, NASIL KULLANILIR?

Hemen her kadın cildinin daha sıkı ve diri bir görünüme sahip olmasını istemektedir. Bu sebeple de sürekli olarak spor yaparken bir yandan da olabildiğince sağlıklı beslenmeye devam etmektedir. Bütün bunların yanı sıra birbirinden farklı doğal yağlar da, kişilerin ciltlerinin çok daha sıkı olmasını etkili bir şekilde desteklemektedir. Kişilerin kas dokusu ne kadar aktif olursa, hem hareket etmek çok daha kolay olur hem de kişilerin görüntüleri de çok daha sıkı olabilmektedir.

cilt-sıkılaştıran-yağlar-nelerdir

Cilt sıkılaştıran yağlar, kişilerin deri üzerine nazik ve yavaş hareketler ile masaj yapmaları ile etkin bir hale gelebilmektedir. Son yıllarda bu gibi doğal yağlara olan ilgi de sürekli olarak artmakta ve çok sayıda kadın tarafından da büyük bir merak ile kullanılmaya devam etmektedir. Zaman içerisinde cilt, elastik özelliğini kaybedebilmekte ve özellikle de yaş ilerledikçe sarkmalar mümkün olabilmektedir. Aynı zamanda sağlıksız beslenme ve çok hızlı kilo alıp verme gibi etkenler de yine kişilerin ciltlerinin sarkmasına sebep olabilmektedir. Cilt sıkılaştıran yağlar, yalnız başına kullanıldığında da etkilidir fakat etkisini tam alabilmek için birkaç yağın karıştırılması ile elde edilen kürler, çok daha etkili bir sonucu ortaya çıkarabilmektedir.

cilt-sıkılaştırıcı-yağların-önemi

Cilt Sıkılaştıran Yağ Tarifleri

Cilt sıkılaştıran yağlar nelerdir? Sorusuna karşılık olarak birbirinden farklı yağlar sayılabilmektedir. Bu noktada önemli olan doğru yağların uygun miktarlarda karıştırılmasıdır. Bu kapsamda ise cilt sıkılaştıran yağ tarifleri, son derece büyük bir öneme sahip olmaktadır. Bu tarifler ise genel olarak şöyledir:

  • 1 tatlı kaşığı avokado ve susam yağı, 2 çay kaşığı yasemin, kantaron ve kayısı yağı, 2 yemek kaşığı yosun ve portakal yağları, derin bir kap içerisinde güzelce karıştırılır. Serin ve güneş görmeyecek bir yerde 10 gün boyunca ağzı hiç açılmadan bekletilir. Yüz bölgesi hariç karın, basen ve kalça gibi bölgelere uygulanabilmektedir. Bu kürü uygulamadan önce yosun sabunu ile banyo yapılması, kürün etkisini de olabildiğince arttırmaktadır. Düzenli olarak uygulanması halinde, cilt kaybettiği elastikiyeti yeniden kazanabilmektedir.

avokado-ile-cilt-sıkılaştırıcı-maske

  • Çeyrek limonun suyu, 500 gram acı kırmızıbiber, birer şişe de gliserin ve biberiye yağı, bu kür için gerekli olan malzemelerdir. Yarım kilo biber, ihtiyacı kadar su içerisinde haşlanır. Daha sonra limon suyu içerisinde bir miktar bekletildikten sonra diğer malzemeler ile birlikte bilendir içerisine alınır. Elde edilen bu kür, 3 gün boyunca serin ve kuru bir yerde bekletilir. 3 günün sonrasında yüz bölgesi dışında kalan ve sıkılaşması istenilen bölgelere uygulanır. Uygulama sonrasında güneş ışığına direkt maruz kalmayacak şekilde egzersizler yaparak, vücut ısısı arttırılırsa, kür cilde çok daha başarılı bir şekilde etki edebilmektedir. 1 saat bekledikten sonra ılık su ile yıkanan bu kür, her gün düzenli olarak uygulanabilir.

limon-ile-cilt-sıkılaştırıcı-maske

  • Yarım çay bardağı lahana yağı, 25 ml yosun ve yine 25 ml kakao yağı, sıkılaşması istenilen bölgelere uygulanır. Sürülen bölgelere streç film sarılır ve 2 saat boyunca bekletilir. Her gün uygulanabilen bu karışım sıkılaşmanın yanı sıra aynı zamanda incelmeyi de sağlamaktadır.
  • Cilt sıkılaştıran yağ tarifleri arasında en basiti fakat en etkili olanlarından birisi de yumurta akı maskesidir. Yumurta akı, bu tarifler arasında yüze uygulanabilen tek maskedir. Yüze uygulandığında gözenekleri sıkılaştıran ve cildin daha parlak görünmesini sağlarken, vücut üzerinde ise pürüzsüzleştirici ve yine sıkılaştırıcı etkiye de sahip olmaktadır.

cilt-sıkılaştırmada-yumurtanın-önemi

Bu gibi sebeplerden dolayı da, cilt sıkılaşması konusunda en yaygın kullanılan ve çok sayıda kişi tarafından da beğenilen bir kür olmaktadır. 1 yumurtanın akı, iyice çırpıldıktan sonra istenilen bölgeye sürülür. 10-20 dakika arasında bekletilen bu maske, ılık su ile yıkanarak temizlenir. Özellikle de yaşı ilerlemiş olan kişilerin, düzenli kullanması çok daha büyük bir öneme sahiptir.