Domates Tohumu Yağı Faydaları

domates tohumu yağı

Domates tohumu içerisindeki likopen ve fitosteroller ile cilt sağlığında ve parlaklığında önemli rol oynar.Temel yağ asitleri,vitaminler,mineraller ve karoten içerir.

Likopen açısından zengin lipid tedavisi ve derideki yaşlanma belirtilerinin önlenmesi , cildin UV hasarının azaltılması için başlıca kaynak bu tohumdur.

Bu tohumlar, en besleyici maddeleriyle ciltiçin  kişisel bakım ürünlerinde kullanılır.Bunun bir sebebi de yüksek laykopen içeriğine sahip olmasıdır

Yüksek kalite domates tohumu çekirdeği yağı organik olmalıdır.Ayrıca bu konuda en iyi yöntem soğuk presleme yöntemidirTazeliğini ve saflığını en iyi bu yöntemle korur.

Domates Tohumu Yağı Özellikleri:

  • Kararlı Raf Ömrü (2 Yıl)
  • Turuncu
  • Işık Viskozite
  • Hızlı Emilim
  • Yumuşak Aroma: Hafif baharatlı,odunsuve Dumanlı
  • Antioksidanlar dahil tokoferollerden zengin kaynak
  • Likopen açısından zengin kaynak ve diğer karotenler / Karotenoidler bakımından da zengin
  • Fitosteroller açısından zengin
  • Flavonoidler için mükemmel kaynak
  • Yüksek Linoleik (Omega-6) esansiyel yağ asidi içeriği (yaklaşık% 50-70)
  • Yüksek Oleik (Omega-9) Yağ Asidi İçeriği: (Yaklaşık% 10-25)
  • % 1 Linolenik Asit (Omega-3 Esansiyel Yağ Asit)
  • Esansiyel Amino Asitler Dahil Lizin için İyi bir kaynak
  • Bakır, Demir, Mangan ve Çinko açısından zengin
  • UVA / UVB ışınları engellemek için

Kullanım Alanları:

Domates Tohumu Yağı, yüksek yağ nüfuz etme özelliği ile yüz kremleri, anti-kırışıklık serumları, anti-agingformülasyonları, dudak bakım ürünleri, saç ürünleri, makyaj, güneş bakım ürünlerinde, tıraş ürünleri ve diğer kozmetik formülasyonlarakadar besleyici bir yağdır.  Domates Yağı kuru, yağlı ve karma ciltler için uygundur.

  • Olgun, Aging Cilt
  • Hasarlı, Kuru, Çatlak Cilt
  • Egzama, Sedef ve Diğer Cilt Koşulları için
  • Genel Cilt ve Dudak Bakımı
  • Kırılgan ve Yıpranmış Saçlar
  • Genel Saç Bakımı
  • Güneş Ürünlerinde