Jojoba Yağlı Sabun Jojoba Sabunu

jojoba yağlı sabun

Hala en yaygın kozmetik amaçlar için kullanılan jojoba yağı birçok yönden cildin iyileşmesini teşvik  etmek  için yardımcı olur. Bu aslında cilde zararlı bazı bakteriyel ve fungal mikropların büyümesini  engellemektedir, yani antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Buna ek olarak, jojoba kimyasal bileşimi yakından cildin doğal sebumuna benzemektedir, bu nedenle kolayca emilir ve nadiren alerjik reaksiyonlara neden olur, hatta en hassas bireylerde bile kullanılabilir.

Faydaları

Jojoba yağı gerçek yağ yerine sıvı balmumu esterleri içermektedir. Vücudun doğal sebumu da doğal bir nemlendiricidir ve cilt için çevresel bariyer olarak balmumu esterleri içerir. Ancak, balmumu esteri üretimigiderek , yaşla birlikte azalır; kırışıklıkların belirginleşmesi de buna dayalıdır. Deri de  düşük ester içeriği de, sedef hastalığı, kepek ve rosacea gibi durumların gelişmesine yol açabilir, Jojoba yağı da yağlı hale gelen cildi engelleyebilir.

Jojoba yağı yapısı çok yakından doğal sebuma benzediği için, daha az doğal sebumüretmek için cildi kandırır. Jojoba yağı sebum üretimini azaltarak ve zararlı bakterilerden cildi koruyarak hem de akne tedavisinde yardımcı olabilir. Jojoba yağı birçok önemli içeriği gibi, E vitamini , B kompleks vitaminler, mineraller ve silisyum, krom , bakır ve çinkoiçerir . Ayrıca, jojoba, bakteriyel ve mantar enfeksiyonuna karşı mücadele kabiliyeti içerir. Akneye ek olarak, jojoba geleneksel aft, uçuk, ayak, ve siğilleri tedavi etmek için de kullanılır.

Jojoba yağı sabunu saça cilde etkileri ve yararları

Jojoba yağı cildin kendi yağlamasındakullanılabilir olduğu tipik kimyasal analiz  sonucunda ulaşılmıştır. Palmitik, palmitoleik, stearik, oleik, linoleik, linolenik ve arakidik, eikosenoik, behenik ve erüsik ve lignoserik yağ asitleri içermektedir. Ayrıca, bir anti-inflamatuar bir etkiye sahip miristik asit içerir. Jojoba yağı cilt gençleştirmeye  yardım eder ve olağan üstü trans-epidermal su kontrolü ile bir  yağlı, yapışkan olmayan bir tabaka oluşturur aynı zaman da cilt elastikiyetini teşvik eder, ince çizgileri ve kırışıklıkları en aza indirme yeteneğine sahiptir.

Jojoba yağı da cilt sorunları olan kişiler tarafından tolere edilir ve sivilce ağırlaştırmak içindeğil, ve aynı zamanda tıkanan gözenekleri açmak ve dolaylı yoldan sebum yıkmak için yardımcı olur.

  jojoba yağlı sabunun faydaları

  • Jojoba doğal, çok değerli bir mum yapısındadır. Sıvı olduğu için çoğu zaman da jojoba yağı denir.
  • Jojoba çok farklı kişisel bakım ve kuru cilt tedavisinde yardımcı kozmetik ürünlerde kullanılmaktadır.
  • Jojobayatıştırır , kırışıklıkları ve çatlakları kaldırmak için yardımcı olur.
  • Jojoba yumuşatıcı ve nemlendirici bir tonik görevi görür.
  • Jojoba olan tohumları kozmetik, madeni yağ, vb kullanılan bir kokusuz, renksiz, sıvı parafin içeren yaprak dökmeyen bir çöl çalısından elde edilir.
  • Jojoba yüksek delici sıvı balmumu ile yakından insan sebumunu çok benzer.
  • Jojoba yağı ve sabunu tercih ederken mutlaka doğal,organik olanları tercih edin. Aksi takdirde alerji sorunu yaşayabilirsiniz.
  • jojoba sabunu da jojoba yağının tüm özelliklerini içermektedir. Çoğu sabun türünün aksine cildi kurutmaz. Yetişkinler ve çocuklar için rahatlıkla kullanılabilir. Cildi nemlendirir pul pul olmuş cilt görüntüsünü ortadan kaldırır.