Kanola Yağı Faydaları

Kanola yağı

Kanola yağı ülkemizde fazla tanınmayan ama faydasıyla bilinen bir yağdır.

Kanola yağı tohumlarından elde edilir, yağ elde etme yöntemleri içerisinde yağın özelliklerini en iyi ortaya çıkaran yapısını bozmadan aktaran soğuk sıkın yöntemiyle genelde elde edilir.Soğuk preslenmişkanola yağı esansiyel yağ asitleri bakımından mükemmel bir kaynaktır. Omega 6 ve omega 3 bakımından zengindir. Omega 6 ile omega 3 ün oranı 2:1 dir.

Bilindiği gibi omega 3 yağ asitleri kalp sağlığını destekleyicidir ve düzenli kullanımda başta kalp krizi gibi acil tedavi gerektiren durumları önler. Bununla birlikte omega-6 yağ asitleri beyin sağlığı için gereklidir. Alzheimer gibi hastalıkları önler, beyin gelişimini destekler.

 Kanola yağının sağlık için yararları

Kanola yağı, ayrıca kalp için sağlıklı monosakkarit  asitleri içerir

Kanola yağı özellikle 440F dereceye kadar kullanılabilir. Böylelikle kızartmalar için de ekstra bir seçenek olarak karşımıza çıkar.Diğer yağlara nazaran değişik bir aroması vardır. Kanola yağı diğer bitkisel yağlara göre daha yüksek omega 3 ve omega 6 yağ asidi içerdiğinden yemeklerde ve soslarda tercih edilmelidir. Çünkü doğal bir kalp ve beyin sağlığı koruyucusudur.

Kanola yağı lezzetinin yanında iyi bir pansuman yapıcıdır, yapısındaki mikropları öldürür.

Mutlaka her yağ gibi bu yağı da kullanmadan önce doktorunuza başvurunuz. Herhangi bir yan etki gördüğünüzde yağın kullanımını sonlandırınız. En önemlisi kullanacağınız yağın doğal en yakın şekilde olmasını tercih ediniz.