Lanolin Yağı Faydaları

lanolin yağının faydaları ve yağın eldesi

İnsanlarda olduğu gibi, bir koyun derisi de vücudun yüzeyinihidratlamak için yağlar üreten gözeneklere sahiptir.Lanolin olarak adlandırılan bu yağlar, insan cilt ve saç üzerinde derin bir nemlendirici etkiye sahiptir. Lanolin kozmetik, cilt kremleri ve  nemlendirici şampuanlarda bulunur. Bu ciltte var olan nemi kilitler ve çevresinde hava depolayarak  nemi emer.

Eğer çok kuru bir cildiniz varsa lanolin bazlı cilt kremleri iyi çalışır. Lanolin nemlendiriciler lipid bakımından zengin olan bir yumuşatıcı sınıfına düşer. Kuru cildin nedenlerinden biri su kaçmasına izin veren bir lipit eksikliğidir. Lanolin gelecekteki su kaçmasını engelleyen, bu boşlukları doldurur. Bu, tipik olarak deri nemi tutar.

Lanolin en popüler dudak Balsamları içindeki maddelerden biridir. Onun etkisi iki yönlüdür. Mumsu doku bir karmaşa olmadan kolay uygulama ve hatta kapsama sağlar. Bu durum, sızdırmaz dudaklar  sağlar ve daha fazla çatlamayı önler. Lanolin ayrıca kuru cilt dokusu gençleştirici ve çatlama ağrı giderici, çevresindeki havadaki

Annelerin emzirme nedeniyle çatlamış memeuçları  için bir çare olarak lanolin kullanmanızı önerir. Bu bebek emzirme nedeniyle olabilir, ağrı ve deri çatlamasını rahatlatmak için memede  lanolin kremi ​​2 mm katman uygulamak anneler için rahatlatıcıdır. Lanolin hassas alanı nemlendiricidir, havadaki nemi emer. Pompalama, temizleme ve tekrar uygulama süreci olarak sadece daha fazla cildi tahriş olurken meme üzerinde lanolin bırakarak bu önlenir. çocuğa zarar vermez  lanolin küçük miktarlarda yutulur.Lanolin emziren annelerde rahatlıkla kullanılabilir.

 Lanolin Yağının Sağlığa Faydaları

  • Lanolin ,koyunyağı gibi yağ salgısının rafine bir türevidir.
  • Lanolin yüksek moleküler ağırlıklı olarak alifatik, steroid ya da triterpenoid alkolleri ve yağ asidi esterlerinin son derece karmaşık bir karışımından oluşmaktadır.
  • Lanolin koyun yünü  balmumundan elde edilir; rafine ve kozmetik özelliklerine saflaştırılmıştır.
  • Lanolin, ağırlığının% 50’sine eşit bir miktarda su emebilen mükemmel yumuşatıcı, yağlayıcı ve cilt koruyucudur. Kolesterol ve cilt dostu sterolden zengindir.
  • Lanolin koyundan elde edilen düşük erime noktalı balmumu türüdür.
  • Lanolin yaygın bir deri için yalıtım preparatlarında kullanılabilir, fakat bazı önemli dezavantajlara sahiptir. Lanolin, yün gres; bazen “yumurta sarısı” olarak adlandırılan bu madde, koyun yağ bezlerinin bir salgısıdır erken bozulma oluşabilir.
  • Lanolin cildin yüksek performanslı şartlandırma için hayvansal kaynaklardan elde edilen bir yumuşatıcıdır.
  • Lanolin koyun sebumundan arındırılır.
  • Lanolin yününden elde edilen  bir yapışkan hayvansal yağ; yağ asitleri ve esterlerinin bir karışımıdır; bazı merhem ve kozmetiklerde kullanılır
  • Lanolin bir yumuşatıcı içeren yün yağıdır.
  • Lanolin hayvansal yağdan elde edilmiştir sadece bu yüzden olmamakla birlikte alerjik reaksiyonlara yol açabilir.Lanolinli krem ya da yağ kullanmadan önce bileğinizin iç tarafına sürerek alerji testiniz yapınız.Herhangi bir yan etki oluştuğunda kullanımı durdurunuz.
  • Lanolinli kreme karşı duyarlılığınızın olup olmadığını anlamak için bileğinizin iç kısmına yama testi yapabilirsiniz.