Lesitin Nedir? Lesitinin Faydaları Neler?

lesitin

Lesitin yumurta sarısı, sinir dokusu, semen ve hücre zarları dahil olmak üzere çeşitli bitki ve hayvansal maddelerden bulunan fosfogliseridlerden oluşan bir gruptur.
Lesitin, soya fasulyesinden elde edilen doğal olarak oluşan bir fosfolipittir. Lesitin cildi korumak ve asit örtüsünü takviye etmek hem de uygulama sonrasında cilt hissini artırmaya yardımcı olur.
Lesitin, bir yüzey aktif madde olarak kullanılan yumurta sarısı ve soya fasulyesi bulunan bir yağ asidi esteri içerir.
Lesitin soya fasulyesinden elde edilen doğal bir üründür. Çikolata imalatında bu viskoziteyi azaltarak akış özelliklerini kontrol eder.
Lesitin, doğal bitki ve hayvanda bulunan hem de yağdan oluşan bir fosfatit.
Lesitin suda kolloidal çözümleri oluşturabilir ve emülsiyon özelliklere sahiptir. ıslatma ve antioksidan özellikleri.

Lesitin neden yapılır?
Ticari olarak lesitin, öncelikle soya fasulyesinden elde edilir, aynı zamanda diğer besin kaynaklarından da eldesi sağlanır.
Soya fasulyesi ve yumurta lesitin için iyi bir kaynaktır. Bu bir emülgatör olarak iş görür ve serbestçe kanın kolesterol dolaşımını tutmaya yardımcı olan yağlı bir maddedir.
Lesitin kolesterol düzeylerini düşürmek için kullanılmıştır.
Lesitin, bitki ve hayvanlarda hem de bulunan, belirli bir fosfolipiddir. Soya fasulyesi ve diğer yağlı tohumlar taşıyan lesitin mükemmel bir kaynağıdır.

Yararları:

Lesitin soya lesitin fraksiyonlardan elde edilir.
Hücre duvarlarının oluşturulması için hücre zarlarına hizmet eden fosfolipidlerin bir karışımıdır. Bu B vitamini yüksek ve bir anti-oksidandır.
Lesitin bir emülgatör, ya da ajandır, bu yağ ve suyun bir arada kalmasına yardımcı olur.
Lesitin yumurta sarısı ve sütte bulunur
Lesitin bir vitamin takviyesidir.
Lesitin beyin fonksiyonu üzerinde derin bir etkiye sahip olduğu gösterilmiştir, bir fosfolipid, acetycholine içerir.
Lesitin bir yumuşatıcı ve yüzey aktif maddedir.
Lesitin, bitki ve hayvanlarda ortak fosfolipidlerinolduğu grubun bir parçası. Bunlar, yağ metabolizması için gerekli olan  gıdaların işlenmesinde kullanılır.Eksikliği karaciğer ve böbrek bozuklukları, yüksek serum kolesterol düzeyleri,  damar sertliğine yol açar.
Lesitin yağ asitleri, gliserol, fosfor ve kolin ya da inositol oluşan fosfolipidlerin bir karışımıdır.
Lesitin gövde ve vücuttaki tüm ana hücrelerin önemli bir bileşeni olarak imal edilebilir.
Lesitin sürfaktan yapımında kullanılan maddelerden bir tanesidir.
Lesitin, iki yağ asidi, bir fosfat grubu ve bir kolin molekülü içeren çeşitli fosfolipid yapıdır.
Lesitin çikolata akış özelliklerinin geliştirilmesi için kullanılan bir emülgatördür.
Lesitin büyük yağ partikülleri emülsifiye eder ve küçük parçacıklar halinde bunları açmak için yardımcı olur; bir besin gibi besler hasarlı hücreleri ve dokuları tamirde yardımcı olabilir; ve aynı zamanda cildin yumuşak ve esnek kalmasına yardımcı olur.
Lesitin yağ metabolizması için gerekli san bir fosfolipittir; yumurta sarısında ve bir çok bitki ve hayvan hücrelerinde bulunan; bir emülsiyonlaştırıcı olarak ticari olarak kullanılmaktadır.