Okaliptus Sabunu Faydaları

okaliptus sabunu

Okaliptüs Avustralya hızla büyüyen yaprak dökmeyen bir ağaçtır.Ağacın 400 farklı türü bulunmaktadır. Okaliptüs(aynı zamanda Mavi Sakız olarak da bilinir) küresel okaliptüs yağı üretiminin ana kaynağıdır.

Okaliptüs yağı okaliptüs ağacının kurutulmuş yapraklarından yapılır Yağı güçlü bir odunsu ve tatlı kokusu ile renksiz bir sıvıdır.

Okaliptüs yaprak buharla damıtılarak yapılır.

Bazı gargara ve diş ürünlerinde bulunan Okaliptüs yağı% 70-85 1,8-sineol (okaliptol) içerir.

Okaliptüs yağının , onlarca farklı kullanım alanları vardır.

Benzersiz taze ve temiz bir aromaya sahip olan okaliptüs yağı parfümeri ve kozmetikte ve aynı zamanda, bir diş ya da endüstriyel ürünler de çokça kullanılır.
Okaliptüs yaprakları aroması için kullanılmasına ek olarak, okaliptüs yağı da tat vericiler de, ilaç ve antiseptik kullanımları da vardır.

Okaliptüs yağı da, antibakteriyel, anti-enflamatuar ve analjezik özelliklere sahip olabilir. İnsanlar tıbbi durumlar da tedavilere yardımcı olarak okaliptüs yağı kullanır.

Bu soğuk algınlığı belirtileri hafifletmeye yardımcı olmak için kullanılan ve birçok öksürük pastillerin de okaliptüs yağı bulunur.

Okaliptüs yağının buharı bronşit hastalıklarına iyi gelir.

Okaliptüs yağı mantar enfeksiyonlarının ve cilt yaralarının tedavisi için geleneksel Yerli ilaçlar kullanılmıştır. Okaliptüs çayı da ateşi azaltmak için kullanılır.

Okaliptüs geleneksel Çin ve Hindistan tıbbında tıbbi durumlar da sıkça kullanılır.

19. yüzyılın sonuna doğru, okaliptüs yağı   İngiltere’de hastanelerde sıkça kullanıldı.

Ayrıca, etkili bir böcek kovucu bir maddedir. 1948 yılında, ABD de okaliptüs yağının akarları ve keneleri öldürdüğü kanıtlanmıştır.

Tıbbi kullanımları ve okaliptüs yağının yararları

Antibakteriyel özellikleri Okaliptüs yağı üst solunum yollarında patojenik bakteriler üzerinde antibakteriyel etkileri vardır.

Ağrı giderici : Okaliptüs yağı analjezik özelliklere sahiptir.  Ağrı kesici  veya  sporcular için de ısıtıcı olarak da kullanılmaktadır.”

İyi diş sağlığını teşvik eder Okaliptüs yağı karsinojenik yani diş çürümesine neden olan ve periodontopathic bakterilere karşı antibakteriyel aktiviteye sahiptir

Bağışıklık sistemi güçlendirici etki: Okaliptüs yağı özüimmum sistemini tetikleyici güç verici yapıya sahiptir.

Okaliptüs yağı nelere iyi gelir şu alanlarda da kullanılabilir

  • Artrit
  • Burun tıkanmasın da
  • Yaralar ve yanıklar da
  • Akne tedavisin de
  • Yaralar da
  • Mesane hastalıkların da
  • Diyabette
  • Ateş düşürücü olarak
  • Gri

 

Okaliptüs yağını bilinçsizce kullandığınız da yan etkileri şunlardır:

  • Ishal
  • Bulantı
  • Kusma
  • Mide rahatsızlıkları

Okaliptüs zehirlenmesinin belirtileri:

  • Baş dönmesi
  • Boğazda şişme
  • Alerji

Okaliptüs yağı onlarca hastalığa çare olan çok güçlü yağlardan biridir. Ancak bu mucizevi yağı kullanmadan önce içeriğine ya da size önerilen kullanma talimatlarına göre uygulamalısınız. Böylelikle hiç bir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. Kullanmakta çekiniyorum ya da bana yağ kullanımı zor geliyor derseniz okaliptüs sabununu da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Yukarıda saydığımız onlarca özellik okaliptüs sabunu için de geçerlidir. Sonuç olarak okaliptüs  sabunuda okaliptüs yağından yapılmaktadır yağın özelliklerini içerisin de barındırmaktadır. Okaliptüs sabununu saçınız veya cildiniz için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Cildiniz de ferahlatıcı bir etki bırakacaktır. Saç deriniz de kepek varsa bu sorununuzu yok edecektir. Okaliptüse karşı alerjiniz olup olmadığını öğrenmek için bileğinizin iç kısmına yama testi yapın.