Safran Sabunu ve Faydaları

Safranlı sabun etkileri kullanımı yararları hazırlanışı

Safran bir tür çiçeğin kurutulmasından elde edilir. Yüzyıllar boyunca boya maddesi olarak kullanılmıştır . Daha sonraları tıpta ilaç olarak kullanılmış. Dünyada o kadar eski tarihlerde kullanılmıştır ki kesin çıkış yada kullanılış tarihi bilinmemektedir.

Safranın bir çok faydası vardır, yenilerek kullanıldığı gibi deriye de sürülerek kullanılabilir.

Sıvı safran mide bulantısı için iyidir, kan basıncını düşürür

Avrupada yemeklere baharat olarak  kullanılır, ilk kullananlarında avrupalılar olduğu düşünülmektedir.

Tütün sanayi, alkol endüstrisi, süt endüstrisi, parfüm ve yüz kremleri için kozmetik sanayi ve boya sanayi gibi birçok sektörde kullanılmaktadır

Tarihi çok eskilere dayandığından kleopatranın da derisine altın rengi  vermek için kullandığı aromasının kokusunun da cilt için afrodizyak amaçlı kullandığı eski kaynaklarda belirtilmiştir.

Safran bunun yanında dini törenlerde de kullanılmıştır hatta  safranla kuranı kerim yazılmıştır.

Safranın kalitesini anlamak güçtür, genel olarak eski safran kokusunu kaybeder bazende hiçbir aromaya sahip değildir. İyi kalite safran kırmızı renkte ve kuvvetli bir aromadadır.

Sabun olarak safran

Sinirleri uyarmasıyla vücuda dinçlik kuvvet ve sağlık verir.

Ciltteki kaşıntıları ve sivilceleri yok eder.

Hoş kokuludur, vücut kokularını yok eder.

 

Safran altın renklidir, rengi gibi fiyatı da altınla başabaş değerdedir. Yüksek fiyatı zor elde edilişinden kaynaklanmaktadır. Bu kadar değerli bitkiden elde edilen sabunda çok kıymetlidir. Dikkat edilecek tek nokta doğal katkısız ve gerçek safranın olmasıdır. Çünkü içerisinde onlarca kimyasal madde bulunan sabunlar faydadan çok zarar sağlar.

Safran sabununun yararları neler?