Sandal Ağacı Yağı Faydaları

sandal ağacı yağının sağlığa yararları

Dünyada bilinen en iyi vücut kokusu olarak geçen sandal ağacının,sıcal tatlı,zengin,odunsu bir kokusu vardır.Tütsüden,parfüme,traş losyonundan,kremlere, saç bakım malzemelerine kadar muhteşem kokusu sayesinde yer edinmiştir.Birçok kozmetik firması kullanır.

Ama sandal ağacının, ilahi özü, hikayesi  de çok daha ilerilere gider. Sandal Prehistoryadan beri Hindistan’ın dini ve manevi geleneklerin bir parçası olmuştur ve etkili binlerce yıldır geleneksel tıpta kullanılır olmuştur.

Aromaterapi Kullanımı: Sandal ağacı yağı geleneksel bir ilaç olarak kullanımı uzun bir geçmişe sahiptir.  Çin tıbbı ve Ayurveda olarak bilinen Hint şifasının bir bilim olarak geleneksel tıp sistemlerinin bir parçasıdır. Bu genital ve üriner enfeksiyonlar, sindirim şikayetleri, kuru öksürük, inatçı öksürük, boğaz tahrişi, larenjit, sinir bozuklukları, depresyon ve anksiyete gibi uygulamalar da geniş bir yelpazede kullanılmaktadır. Sandal kuru cilt için yararlıdır, cilt bakımında yaygın ve etkin olarak kullanılan, kırık ve çatlak cilt, isilik ve sivilce tedavilerinde kullanılır. Tüm cilt tipleri için uygundur ve toksik değildir.

Parfümeri kullanın: Sandal ağacı yağı ahenkleyen bir ajan, taban nota ve sabitleştirici olarak doğal parfümeride yaygın olarak kullanılır. Diğer yağları bir araya getirmek için yardımcı olur ve diğer yağları götürüp veya yıkıcı olmadan zarif bir aroma katar. Hızla dağıtmak eğilimindedir ve diğer hafif yağların kokusunu tutmak için yardımcı olan bir baz notadır.  Bu doğal parfüm saf sandal yağı içine bitkileri damıtarak veya zor esansiyel yağların damıtılması ile yapılır. Sandal yağ içine benzersiz yağlar damıtılabilir. Bu yöntem neredeyse büyülü bir şekilde kombine edilen iki bitki özleri içeren harika doğal parfüm üretir.