SHEA YAĞININ CİLT VE SAÇA FAYDALARI

SHEA YAĞI

shea-butter-yaginin-saca-faydalari Shea butter yağı en çok kullanılan doğal güzellik maddelerinden biridir. Sağlıklı bir cilt ve saçı teşvik etmek için erkekler ve kadınlar tarafından yüzyıllardır kullanılmaktadır. Organik hamshea yağı doğal cevize benzer bir kokusu vardır ve cilt için çok besleyicidir. Doğal antibakteriyel özelliklere sahiptir ve yaraları iyileştirmesinin yanın da, çatlakları önleyen, ve cilt için bir anti-aging tedavisi olan mucizevi bir yağdır. Her kadının evinde olması gereken bir yağdır. Bu yağı  şampuanlara ekleyebilir, saç kremi ve saç maskesi, vücut losyonu ya da nemlendiricisi, ayak ve el kremi, dudak kremi, manikür yumuşatıcısı gibi çok çeşitli yerlerde kullanabilirsiniz. Bu yağ cildinizi sağlıklı ve saçınızı güçlü ve ipeksi yapar.

Afrika Shea ağacı (Vitellariaparadoxa) Shea yağının kaynağıdır.  Bu yağın geleneksel kullanımı ince çizgilerin, yara izlerinin ve çatlakların görünümünü azaltmak için, sedef, egzama ve güneş yanığı gibi cilt tahrişleri gibi çeşitli deri sorunlarını önlemeye ve tedaviye destek sağlamaktır. Kozmetik üreticileri de diğer bitkisel maddeler ile bu doğal maddeyi karıştırır. Bu yağ kolayca erir veyağlı kalıntı bırakmadan, deri içine emilir , kozmetik , tıbbi formüller ve topikal uygulama için idealdir.

 

SHEA YAĞININ CİLT İÇİN FAYDALARI

Nitelikleri

shea-yaginin-cilt-ve-saca-faydalariShea yağının içeriğin de , yağ asitleri ve bitki sterolleri, oleik, stearik, palmitik ve linolenik asitler bulunmaktadır. Shea yağı cilt için daha hızlı iyileşme potansiyeli sağlar.

Sheayağı , tarçın ve balsam ağaçlarının ortak bir bileşiğin çeşitli türevlerini içerir bu da bir çeşit asittir. Shea yağının içerisinde ki bir bileşik olan Lupeolsinnamat, karsinogenesis testinde kanser hücrelerini onararak tümör gelişimini önlediği gözlemlendi .

 

Antioksidan İçerik

Shea yağı vitamin A ve E, aynı zaman da kateşin maddesini içerir. Bu yağ içerisinde ki antioksidanlar yeşil çayda da bulunur. Ham Sheayağı A ve E vitaminlerine ek, olarak sinamikasit esterlerini içerir bu da ultraviyole ışınlarından cildi koruyarak cilt hasarlarını önler.

 

Diğer Kullanım Alanları Etkileri Yararları

Sheayağı  deri ve ahşap eşyalar da, davul ve diğer vurmalı çalgılar gibi müzik aletlerinin deri kayış ayarlama esnekliğini sağlar. Bazı insanlar ise yemek pişirirken shea yağı kullanır.

Önlemler

Shea yağı, öz çıkarma metoduna göre değişir, farklı sınıflarda, mevcuttur. En iyi sonuçlar için, rafine edilmemiş Shea yağı, ya da 1. sınıf shea yağlarını tercih edin. Bilinen bir fındık alerjiniz varsa, Shea yağına bir tepki  ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumda, bu ürünü kullanmadan önce doktorunuza başvurun.

SHEA YAĞI İLE SAÇ MASKESİ HAZIRLAMA & SAÇA FAYDALARI

  • 1 çorba kaşığı Shea yağı
  • 1 çorba kaşığı Jojoba yağı
  • 1 çorba kaşığı Badem Yağı
  • 1 çay kaşığı Bal
  • Birkaç damla uçucu nane yağı

Shea yağı, jojoba yağı, badem yağı ve nane yağını iyice karıştırın gerekirse çalkalayın, daha sonra içerisine balı ekleyin ve iyice karıştırın. Saç köklerinize masaj yaparak bütün saçınıza yağı sürün, yaklaşık iki saat bekletip saç tipinize en uygun şampuanınızla yıkayıp bol su ile durulayın, haftada bir uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanımda saçınız neme doyup eski elastikiyeni tekrar kazanır, dış etkilere karşı direnç geliştirir ve kırılmalara karşı dayanıklı olur.

shea-butter-yagi