SÜT DEVEDİKENİ YAĞI FAYDALARI

SÜT DEVEDİKENİ YAĞI

Süt devedikeni yollarda vb yerlerde yetişen yabani ot diye beğenilmeyen aslında bir çok sağlık yararı olan bir bitkidir. Doğada hiç bir ot yabani ya da yenilmesi sakıncalı bile olsa her birinin bir yararı vardır.

Süt devedikeni yağı, cilt, saç ve tırnaklar üzerinde yararlı iyileştirici etkiye sahip olan maddelerin yüksek içeriğine sahiptir. Bu nedenle, bu yağ uzun bir süre kozmetoloji de kullanılmıştır. Aslında tüm kozmetikler bitki özlerinden temel alınarak üretilir.
Süt devedikeni yağı düzenli kullanımı cildin durumunun iyileştirmesinde  önemli sonuçlar elde etmeye yardımcı olur , kalıcı olarak gençlik ve güzellik sağlayabilirsiniz. Süt devedikeni yağı bir anti-inflamatuar, yara iyileşmesi ve rejenere özelliklere sahip olduğu gibi, deri için kozmetikte de olarak kullanılır. Bu alerjik reaksiyonları rahatlatmak için çok etkilidir.

Cildin, akne, vitiligo, yanıkların hızlı iyileşmesi yanı sıra çok sayıda tedavide de diğer cilt hastalıklarında da yardımcı olur (liken planus, dermatit, sedef, egzama vb). Süt devedikeni yağı kesinlikle zararsızdır, beslenme, hidrasyon ve cildin kendini yenilemesine destek olur, cildin herhangi bir türü için kullanılabilir. Ayrıca, Süt devedikeni yağı , cildi geliştirmek, korumak için belirli işlevleri vardır ve cildin elastikiyetini artırmak, yüzde ciltte kan  dolaşımını  hızlandırır ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur.

Ayrıca devedikeni yağı ile cildin değişik durumlara karşı korur. Zararlı degişkenlik, donmaya kalan cildi korur ve UV ışınlarına karşı etkilidir.