Yılang Yılang Yağı Sabunu

yılang yılang yağlı sabun

Ylang ylang esansiyel yağı ylang ylang ağacı (Cananga odorata) çiçeklerinden elde edilir.
Ylang ylangın Doğu ve Batı’da kullanımı uzun bir geçmişe sahiptir. Endonezya’da, ylang ylang çiçek yaprakları düğün gecesi evli çiftlerin yatakları üzerine dağınık biçimde bırakılır. Filipinler’de, şifacılar böcek sokması, yılan sokması, kesikler, yanıklar ve sıyrıklar için tedavi de ylang ylang kullanmıştır. Molucca Adaları insanları Macassar yağı olarak bilinen bir saç pomadının birincil maddesi olarak ylang ylang esansiyel yağını kullanmıştır. Bu yağ  döşemeyi lekelememek  amacıyla kullanıldı.Dekoratif sandalye kaplamaya ilham verdi,Viktorya İngiltere’de çok popüler oldu.

Ylang ylang tıbbi özellikleri ilk Garnier ve Rechler, Reunion adasında Fransız kimyagerler tarafından 20. yüzyılın başında kabul edildi. Bu yağ sıtma, tifüs ve bağırsak enfeksiyonları dahil olmak üzere her türlü hastalık için etkili bir tedavi yapılmış olduğu keşfedildi. Sıkıntı zamanlarında kalp  için sakinleştirici etkisini kaydetti.

Ylang ylang yağı da ev yapımı ve ticari sabunlar, şampuanlar, losyonlar ve yüz kremlerinde kullanılır. Bu kuru cilt, kuru kafa derisi ve çatlamış dudakların tedavisi için özellikle iyidir. Bu yağın tuz ve güneşten saçları ve cildi koruduğuna inanılır , şifadır.Besleyici hatta pürüzlü, kuru ciltler için bir üne sahiptir. Yağ çok güçlü olduğu için, genellikle kozmetik amaçlar için sandal ağacı, limon, portakal ya da paçuli yağı ile birleştirilir.

Lavanta, sardunya, gül yağı ile kombine bir şekilde kullanılır.